Bokningsvillkor

Bilderna


Bildleverans


Jag gör ett urval av bilderna som du får ta del av genom ett digital galleri inom 3 veckor från fotograferingstillfället (5 veckor för bröllop). Därefter får du i lugn och ro välja vilka bilder du vill ha, och om du vill beställa extra bilder eller fysiska fotoprodukter. När du gjort dina val, får du en slutfaktura. När den är inbetald får du din digitala bildleverans inom 1 vecka. Leveransen av fysiska fotoprodukter dröjer några veckor extra.


De digitala bilderna levereras i två olika upplösningar i filformatet JPG; högupplösta vilket möjliggör förstoringar av bilderna, samt i en lägre upplösning anpassade för publicering på internet. Jag levererar bilderna i ett nedladdningsbart onlinegalleri (Pixieset). Om du köper fysiska fotoprodukter ingår digitala bildfiler i den längre upplösningeen för de bilder du valt till produkten.


Kunden godkänner min bildstil enligt referensbilder på hemsidan men förstår att levererat material kan skilja sig från tidigare fotograferingar.


Redigering


Alla bilder levereras färdigredigerade. Önskar du efter leverans annan eller extra redigering (ta bort, lägga till, mer ingående redigering) tillkommer debitering om 250 kr/bild. Jag gör ingen typ av retuschering som skulle märkbart förändra en persons utseende så som att förminska/förstora kroppsdelar och dylikt. Önskas däremot att jag retuscherar bort eventuella finnar, tillfälliga sår eller liknande kan jag göra detta.


Sparande och borttagning av bilderna


Bilder gallras bort innan de presenteras för dig, så att du ska slippa få många kopior av samma bild eller bilder där du t.ex blinkar. 


Bilderna sparas på dator, extern hårddisk samt via molnlagring. De levererade bilderna sparas i minst ett år så skulle ha något ha hänt med era bilder finns det möjlighet att få dom leverade på nytt inom den tidsperioden.Rättigheter


Användningsrätt


För bilderna du köper ingår användning för privat bruk, detta innebär att du får använda bilderna fritt för framkallning och användning på internet. Bilderna får inte ändras efter leverans, detta gäller även t.ex. Instagram-filter. Om du behöver beskära bilden för Instagrams format är det inga problem.

Du får gärna använda bilderna som profil/omslagsbild på sociala medier. Jag blir superglad om du anger Foto: jenny Widén vid publicering och taggar mitt Instagram-konto @jenny.widen.foto (men du måste inte!)


Fotografens nyttjande av bilderna


I samband med din bokning eller leverans får du frågan om du accepterar att jag använder bilderna i företagets marknadsföring, tävlingar, och på min hemsida. Du har rätt att acceptera fullt ut, acceptera med undantagna foton, eller att neka denna förfrågan. Du kan alltid ångra ditt medgivande.Bokning


Bokningsavgift


När du bokar en fotografering, får du en bokningsfaktura som ska betalas innan fotograferingen och därmed garanterar din bokning. Bokningsavgiften återbetalas ej och summan dras sedan av på slutfakturan. Bokningsavgiften kan vara innestående vid byte av datum - se villkor för ombokning nedan.


Om det skulle inträffa något oförutsägbart så du ej kan genomföra fotograferingen (t.ex vid missfall innan gravidfotografering), får du självklart hela summan tillbaka.


Ombokning


Ombokning av fotograferingstillfället kan ske om någon av dem som skulle fotograferas är sjuka, eller om jag som fotograf avgör att fotograferingen inte kan genomföras på grund av vädret (oftast vid regn eller storm). Då hjälps vi åt att hitta en ny tid så fort som möjligt. Mulet väder är inte en giltig anledning för ombokning såvida du inte under bokningsförfarandet specifikt önskat soligt väder vid fotograferingstillfället.


Om kunden inte dyker upp till fotograferingstillfället utan att i förväg ha meddelat detta, debiteras 100% av resterande bokningsbelopp. Vid sen ankomst utan att i förväg ha meddelat detta, startar den debiterade tiden vid det klockslag som var bokat från början. Om t. ex 1 timmes fotografering var bokat, men kunden är oanmält 15 min sen, har kunden endast rätt till 45 min fotografering. Kunden förstår att detta gäller oavsett anledning. Bokningen är bekräftad vid inbetald bokningsfaktura.


Avbokning & ångerrätt


Du har rätt att ångra din bokning inom 14 dagar enligt ångerrätten och få full återbetalning, därefter är bokningen bindande och inte återbetalningsbar. Ångerrätten gäller inte på nedladdningsbara eller framkallade produkter.Övrigt


Om något händer från min sida


Om skada av bilder eller kamerautrustning skulle uppstå så inga bilder kan levereras är jag endast skyldig att återbetala redan betalt belopp, inga ytterligare krav kan riktas mot mig.


Om jag sjuk och inte kan genomföra fotograferingen enligt bokning, kontaktar jag dig så fort som möjligt för att boka in ett nytt fotograferingsdatum. Om ett nytt datum inte är aktuellt (t.ex vid bröllop), avbokas fotograferingen och jag återbetalar ditt redan inbetalda belopp. Jag hjälper till så mycket som möjligt med att hitta en ersättande fotograf om olyckan skulle vara framme.


Om jag skulle råka ut för sjukhusvistelse, en allvarlig sjukdom eller familjetragedi har jag rätt att ställa in fotograferingen och återbetala redan inbetalt belopp.Faktureringsvillkor


Du som kund faktureras med 14 dagars betalningsvillkor. Om ingen betalning inkommit under den tiden skickar jag en betalningspåminnelse. Om fakturan inte är betald inom 3 bankdagar efter påminnelsen tillkommer en dröjsmålsränta om 12% från förfallodagen. 


Om en näringsidkare inte betalar fakturan i tid tillkommer en förseningsersättning om 450 kr utöver dröjsmålsräntan.


Om kunden trots påminnelser inte betalar fakturan kontaktas Kronofogden.
Information om hantering av personuppgifter finns under Integritetspolicy.Uppdaterad 2023-03-09