Familjefotografering i Linköping & Östergötland

En bebis myser med sina föräldrar under en vinterfotografering.

Genuina & naturliga familjefoton

Hej! Saknar du fina bilder på familjen? Då har du kommit rätt!

Jag är en familjefotograf som erbjuder familjefotografering i lifestyle-stil, vilket innebär mindre fokus på kameran och mer fokus på att leka, kramas och bara vara er själva.

Ni kan välja att fotograferas i ert trygga hem eller i en vacker utomhusmiljö och mitt mål är att ge er härliga, äkta och varma bilder som känns som NI.

Familjefotograf Jenny Widén

Lite om mitt varför


Jag är själv mamma till en tvååring och en sexåring, och vet hur svårt det är att få till bra familjebilder. Det är alltid någon som saknas på bilderna (oftast mamma), uppställda bilder blir lätt stela och kvalitén blir blir kanske inte den bästa. Jag vet också hur svårt det är att faktiskt ta tag i att boka den där fotograferingen, trots att man vet att barnen inte blir yngre.


Därför ser jag det lite som mitt kall att skapa en fotograferings-tjänst för vanliga familjer som inte bara ger fantastiska bilder, utan även ett roligt minne i sig, och med en smidig process bakom. Jag utgår alltid från barnens energi och leklust för att få naturliga bilder utan stela leenden. Hoppas jag får fotografera just er familj!

Rekommendationer


Fina ord från fina kunder

Pappa, mamma och son sitter på trästockar en solig vårdag.

"Mer än nöjda"


"Otroligt proffsig, trevlig och vänlig från första mejl-kontakten till själva foto-sessionen och efteråt. Skickade bra information inför och var alltid snabb med svaren och inga frågor kändes dumma. Vi fotades ute på en plats vald av Jenny som gav otroligt vacker miljö. Vi hade hade vår 4-årige son och hunden med och Jenny gjorde ett strålande jobb med samtliga. Korten blev superfina och vi är mer än nöjda. Efteråt så var hon snabb med leveransen och tydlig med hur vi skulle göra för att välja kort. Grym fotograf med en personlig och proffsig servicekänsla."


– Familjen Malmström
En familj leker i ett stenröse under en fotografering i Sturefors.

"Enormt tacksam"


"Jenny gjorde oss väldigt bekväma att bara göra vanliga saker tillsammans trots en kamera närvarande, hennes avslappnade och samtidigt proffsiga bemötande gav verkligen resultat i bilderna också. Så himla fina bilder på oss en vanlig hemmadag. Är enormt tacksam för dessa bilder och kan varmt rekommendera denna typ av fotografering och speciellt av Jenny."


– Familjen Dahlin Hall
De två barnen är i sina föräldrars famn och de är omgivna av träd i höstfärger.

"Kommer sätta upp våra favoriter"


"Vi är supernöjda både med själva fotograferingen med Jenny och det färdiga resultatet! Vi gjorde fotograferingen utomhus en fin oktoberdag och fick verkligen den höstkänsla vi var ute efter. Jenny pratade och busade mycket med barnen som var glada och nöjda hela timmen. Vi har fått mycket positiva reaktioner på bilderna och kommer sätta upp våra favoriter på väggen här hemma!”


– Veronika & Tobias
Familjen sitter tillsammans framför en sjö i ett vinterlandskap under en familjefotografering utanför Linköping.

"Lekte fram bilderna"


"När vi skulle välja fotograf för att fota våra två söner letade vi efter någon som kunde ta fram både känsla men framförallt personligheten hos dom. Det var precis vad vi fick hos Jenny. Hon lekte fram bilderna och inkluderade dom i skapandet och resultatet blev fantastiskt! Vi kunde inte vara mer nöjda. Utöver bilderna så har hon också haft tydlig och snabb kommunikation samt varit flexibel. Vi skulle rekommendera Jenny till alla som vill ha ett minne för livet i form av fotografier."


– Lina & Sebbe
De två mammorna håller sin lilla bebis och pussas bland naturlig grönska.

"En härlig stämning"


"Vi hade en familjefotografering med Jenny, nu när vi fått tillskott i familjen. Hon var väldig flexibel, gav tydliga råd inför fotograferingen och skapade en härlig stämning under fototillfället. Och som grädde på moset blev vi så himla nöjda med bilderna. Vi är så glada för detta minne!"


– Familjen Bäckhed Johansson
Pappa, mamma och barn har roligt tillsammans under en familjefotografering i Linköping.

"Enkel och smidig fotografering"


"Supernöjda med fotograferingen och bilderna. Det var en enkel och smidig fotografering och det kändes så lugnt att fota med vår mindre lugna snart tvååring! Bilderna blev jättefina och nästa gång vi ska fota väljer vi såklart Jenny igen."


– Familjen Schöld Nordberg
Två barn sitter på sina föräldrars axlar under en familjefotografering utomhus.

"Vi hade så roligt"


"Vill du ha en helt fantastisk, lätt och rolig fotografering? Då är det Jenny du ska vända dig till. Hon fotade hela vår familj under en familjefotografering ute i det fria. Allt kändes väldigt naturligt och vi hade så roligt, tiden bara sprang iväg. När fotona levererades blev vi mer än nöjda. Hon har inte bara lyckats fånga oss på bild utan hon har också lyckats fånga de där små ögonblicken som gör det så bra. Vi är verkligen supernöjda. Stort tack för en otroligt kul fotografering och fina minnen!"


– FAMILJEN AXELSSON NORDH
Mamman håller om sitt lilla barn och pussar honom på kinden i motljus.

"Fick oss att känna oss avslappnade"


"Vi gjorde en familjefotografering med vår ettåring hos Jenny. Hon hade tittat ut fina fotoplatser och tagit med sig både leksaker och snacks till lillen. Hon fick oss alla tre att se och känna oss avslappnade framför kameran. Bildleveransen gick snabbt och bilderna var sååå fina! Rekommenderas till alla!"


– Familjen Stridsberg

Ute eller hemma?


Välj den fotografering som passar er: utomhus i en vacker miljö eller i ert trygga hem där era personligheter får ta rejält med plats. Gemensamt för båda varianterna är min stil: naturligt, livfullt och avslappnat!

En barn sitter med sina föräldrar i gräset under familjefotograferingen.
En mamma pussar på sitt barn.

Familjefotografering utomhus

Om ni väljer att fotograferas utomhus får ni leka och röra på er i en vacker miljö för naturliga porträttbilder. Jag kommer guida er genom att visa var ni ska stå och vad ni ska göra, men ger er också utrymme för spontan lek, bus och gos. Kanske får ni något uppdrag i form av att springa under en filt, plocka blommor eller kittla pappa.


Varje familj är unik och jag anpassar mig till er energi. Ibland blir det mer uppstyrt, ibland mer vilt, och jag välkomnar alla varianter och hittar sätt att fånga personligheter, relationer och känslor. Resultatet blir livfulla bilder med en idyllisk touch. Denna fotografering passar alla familjer året om, men kanske extra bra för barn med mycket spring i benen.

Ett litet barn tittar över sin mammas axel.
Familjen busar och skrattar under fotograferingen i Linköping.
En mamma leker med sitt barn i gräset.
En pappa leker med sitt barn.
En familj plockar bär från en buske.
En familj går på en stig och barnet sitter på pappans axlar.
Ett litet barn håller i en blomma och får en puss av sina föräldrar.
Ett porträtt av ett barn som sitter i högt gräs.
En familj går med barnen i famnen i kvällsljuset.
En liten flicka springer under familjefotograferingen.
En pojke lyfts upp av sin pappa under en fotografering.
En familj går på led under en fotografering i motljus.
En pappa står i köket och lagar mat och barnet är i förgrunden.
Ett litet barn busar med sin mamma i en spegel.

Familjefotografering i hemmet

 

Om ni väljer att fotograferas i ert hem så kommer jag till er och fotograferar er där ni och barnen trivs som allra bäst. Bilderna får en autentisk känsla som berättar om ert liv som det ser ut just nu. Under fotograferingen guidar jag er och visar vad ni ska göra, men låter er också vara spontana och göra vad ni känner för. Alla familjer är olika – ibland blir det mer dokumentärt, ibland mer porträtt.


Den här fotograferingen passar alla familjer, året om. Extra bra för er med små barn. Jag kommer gärna och fångar bebisbubblan!


Om ni vill ha en längre fotografering som skapar ett dokumentärt bildreportage om er familj, läs mer under En dag i livet-fotografering.

 

Två barn ligger i sina föräldrar knä.
En familj står framför sitt hus i Sturefors.
En pojke flyger när hans pappa lyfter upp honom.
Ett barn springer i vattenspridaren en varm sommardag.
En familj sitter i soffan och busar.
Ett barn sitter i profil i ett fönster.
En familj sitter i ett fönster och läser en bok.
En familj som busar tillsammans under fotograferingen i Östergötland.
En pojke håller i ett par solglasögon.
En familj sitter i soffan under en lifestyle-fotografering i Linköping.
En mamma spelar TV-spel med sina barn.
En familj spelar sällskapsspel under lifestyle-fotograferingen.

Hur går det till?

Illustration av en kalender.
1. Boka & betala fotograferingsavgiften


Vi hittar en passande tid, och bokningen bekräftas med betald fotograferings-avgift (2000 kr).

Illustration av en systemkamera.
2. Fotograferas


Fotograferingen sker på den plats vi bestämt, utomhus eller hemma hos er. Jag pratar och skojar och gör mitt bästa för att ni ska få en fin stund.

Illustration av en pekande hand.
3. Köp bilder


Inom 4 veckor får ni ett webbgalleri ur vilket ni väljer vilka bilder ni vill köpa och om ni önskar beställa några fysiska produkter.

Illustration av en kuvert och hjärtan.
4. Få era bilder


När slutfakturan är betald, får ni ett nedladdningsbart webbgalleri med era färdiga bilder. Ev. fotoprodukter kommer på posten. Njut!


Priser familjefotografering


Jag är godkänd för F-skatt och alla priser är inklusive moms.

En bebis hålls emellan sina föräldrar under en familjefotografering i Linköping.

En timmes fotografering:


2000 kr


Observera att inga bilder ingår i fotograferingsavgiften, de köps efter att ni fått urvalsgalleriet.


Detta får ni:

  • En förberedande guide med information inför fotograferingen
  • Professionell bildbehandling och redigering
  • Digitalt urvalsgalleri med ca 30-40 bilder att välja bilder från
  • Bilderna ni väljer evererade i vackert webbgalleri i två olika upplösningar: en anpassad för skärm, och en högupplöst för utskrift och förstoring
  • Bilderna ni väljer både i färg och med svartvita kopior
Många bilder på ett bord.

Digitala bilder


VÄLJ BILDERNA NI ÄSLKAR


Styckvis: 300 kr/st

5 bilder: 1250 kr

10 bilder: 2250 kr

15 bilder: 3000 kr

20 bilder: 3750 kr

En fine art print.

All in


För er som vill ha allt


Om ni inte välja bort något, kan ni köra "All in". Då får ni samtliga bilder i urvalsgalleriet digitalt, samt en 30x40 cm förstoring (fine art print), redo för inramning.


5000 kr

Ett fotoalbum ligger öppnad på ett bord.

Fysiska produkter


Bilder i handen eller på väggen


Ni får tillgång till min webbutik i samband med leverans, där ni kan köpa förstoringar, utskrifter, kompletta tavlor och riktigt fina fotoalbum.

Vanliga frågor och svar

Var och när sker fotograferingen?

Jag utgår från Linköping, men kan ta mig till andra platser i mån av tid och mot reseersättning.

För utomhusfotograferingar har jag fina platser i Linköpingstrakten och runt Sturefors som jag gärna rekommenderar. Om ni ni någon särskild plats i åtanke kör vi såklart på det.

För fotograferingar utomhus brukar ljuset vara som bäst ca 2 timmar före solnedgången. Men givetvis anpassar vi tiden efter barnens dygnsrytm och energinivåer.

För fotografering i ert hem kommer jag föreslå en tid baserat på när ljuset är som bäst.

När och hur får vi våra bilder?

Ni ert urval i ett webbgalleri inom 4 veckor från fotograferingen. I lugn och ro väljer ni sedan ut era favoriter genom att hjärt-markera dem och sedan skicka in er lista till mig.

När slutfakturan är betald färdigställer jag era valda bilder och levererar dem som digitala filer i två olika upplösningar i ett nytt webbgalleri, oftast inom en vecka. Från detta galleri kan ni ladda ner alla bildfilerna till den eller de enheter ni vill spara bilderna på.

Om ni valt att köpa till fysiska produkter som förstoringar eller album, dröjer leveransen av dessa ytterligare några veckor.

Vad ska vi ha på oss?

Det viktigaste är att ni klär er så att ni känner er bekväma och fina! Jag har några tips som kan höja bildernas visuella värde:
- Undvik stora blaffiga loggor/märken.
- Försök hålla er till dova, naturnära färger (som grått, brunt, svart, vitt, beige, ljusgult samt dova grönt, blått och orange).

Klä er varmt om det är kallt ute - gärna lager på lager och underställ. Jackor och overaller kan bli lite bylsiga - ta gärna med stickade tröjor och koftor istället. Om det är snö, rekommenderar jag ljusa färger så att det inte blir för starka kontraster mot den vita omgivningen.

Kostar det extra att boka om?

Om det regnar, är storm, eller någon av oss blir sjuka bokar vi såklart om till en ny dag, utan extra kostnad. Vid mulet väder utan nederbörd kör vi ändå.

Redo att investera i minnen?

.

Skicka bokningsförfrågan här, och berätta mer om era tankar.

OBS! Jag har ett begränsat antal fotograferingstider, så hör av dig i god tid.

Jag sms:ar när jag skickat mitt mailsvar.

Genom att skicka in detta formulär godkänner du hantering av dina personuppgifter i enlighet med min integritetspolicy.

Bokningsvillkor hittar du här.

Följ mig på Instagram
@jenny.widen.foto