Familjefotografering i Linköping


En familjefotografering handlar om så mycket mer än att ta bilder. Det handlar om att fånga det som gör er familj unik, och att stärka banden er emellan. 


Samtidigt som ni förevigar livet som det ser ut just nu, hjälper ni också till att stärka barnens självkänsla. När barnen ser bilderna, kanske i ett fint album, kommer de påminnas om sin tillhörighet i familjen, vilken rolig stund ni hade den där dagen, och om hur älskade de är.


Skapa ett varaktigt arv av det finaste ni har: er familj.

Livfulla bilder & avslappnad fotografering med fokus på era personligheter.

Portfolio

01 / 81

“Jenny har inte bara lyckats fånga oss på bild utan hon har också lyckats fånga de där små ögonblicken som gör det så bra.”


Min filosofi

Brukar du också skjuta upp?

Jag är själv mamma till två små och vet hur svårt det är att få till bra familjebilder. Det är alltid någon som saknas på bilderna (oftast mamma), uppställda bilder blir lätt stela och kvalitén blir blir kanske inte den bästa med mobilen. Jag vet också hur svårt det är att faktiskt ta tag i att boka den där fotograferingen.


Därför ser jag det lite som mitt kall att skapa en fotograferings-tjänst för familjer som inte bara ger fantastiska bilder, utan även ett roligt minne i sig och med en smidig process bakom.

Jag gör det enkelt och kul!

Jag hoppas kunna fånga ert liv, precis som det är just nu, genom:

 • Naturliga och livfulla bilder
 • En avslappnad fotografering där ni kan vara er själva
 • Med fokus på äkta ögonblick som speglar er kärlek
Paket

Familjefotografering


Målet med en familjefotografering hos mig är att ni ska gapskratta minst en gång och att ni ska få minnen att se tillbaka på med värme. Jag anpassar mig efter barnens energi, pratar med er hela tiden så att ni ska känna er bekväma, samtidigt som jag nyttjar ljus och miljö för att få intressanta bilder.

Vad som ingår


 • Planering och förberedelse
 • Ca 1 timmes fotografering
 • Bilder på er tillsammans och i olika konstellationer, porträtt på barnen
 • Bildredigering i färg och svartvitt
 • 5 digitala bilder ingår, som ni väljer ut
 • Webb- och utskriftsanpassade bildfiler
 • Kostnadsfri ombokning vid sjukdom


2400 kr

(inkl. moms)

Hur går det till?

1. Boka 📆


Vi hittar en passande tid, och bokningen bekräftas med betald handpenning på 1200 kr.

2. Fotograferas 📸


Fotograferingen sker på den plats vi bestämt och tar ca en timme. Jag pratar, instruerar och skojar med er.

3. Välj era bilder👇


Inom tre veckor får ni ett webbgalleri ur vilket ni väljer vilka ni vill ha och om ni vill ha några tillval.

4. Få era bilder 💝


När slutfakturan är betald, får ni ett nedladdningsbart webbgalleri med era bilder i färg och svartvitt.

Utomhus eller hemma?

Tidlösa bilder utomhus


Om ni vill fotograferas utomhus hittar vi en vacker plats där ni kan leka och röra på er ganska fritt för naturliga bilder och porträtt. Ljuset blir bäst strax innan solnedgången, men givetvis anpassar vi tiden så att barnen har alla förutsättningar för ett gott humör.


 • Passar bäst vår, sommar och höst
 • För tidlösa, lite mer klassiska bilder
 • Passar alla, men extra bra för familjer med barn äldre än 6 mån

Lugnt och äkta hemma


Ni kan också välja att fotograferas i hemmets trygga vrå. Det leder oftast till mer berättande lifestyle-bilder som inte bara säger lite mer om er, utan även om tiden ni lever i och platsen ni bor på. Bilderna får en mer dokumentär stil och ni som familj kan få lättare att slappna av och glömma kameran.


 • Funkar året om
 • Ger mer berättande bilder
 • Passar alla, men extra bra för familjer med nyfödda barn

Fina ord från fina kunder <3


Rekommendationer

Lina & Sebbe


"När vi skulle välja fotograf för att fota våra två söner letade vi efter någon som kunde ta fram både känsla men framförallt personligheten hos dom. Det var precis vad vi fick hos Jenny. Hon lekte fram bilderna och inkluderade dom i skapandet och resultatet blev fantastiskt! Vi kunde inte vara mer nöjda. Utöver bilderna så har hon också haft tydlig och snabb kommunikation samt varit flexibel. Vi skulle rekommendera Jenny till alla som vill ha ett minne för livet i form av fotografier."

Lina & Sebbe


"När vi skulle välja fotograf för att fota våra två söner letade vi efter någon som kunde ta fram både känsla men framförallt personligheten hos dom. Det var precis vad vi fick hos Jenny. Hon lekte fram bilderna och inkluderade dom i skapandet och resultatet blev fantastiskt! Vi kunde inte vara mer nöjda. Utöver bilderna så har hon också haft tydlig och snabb kommunikation samt varit flexibel. Vi skulle rekommendera Jenny till alla som vill ha ett minne för livet i form av fotografier."

Fam. Malmström


"Otroligt proffsig, trevlig och vänlig från första mejl-kontakten till själva foto-sessionen och efteråt. Skickade bra information inför och var alltid snabb med svaren och inga frågor kändes dumma. Vi fotades ute på en plats vald av Jenny som gav otroligt vacker miljö. Vi hade hade vår 4-årige son och hunden med och Jenny gjorde ett strålande jobb med samtliga. Korten blev superfina och vi är mer än nöjda. Efteråt så var hon snabb med leveransen och tydlig med hur vi skulle göra för att välja kort. Grym fotograf med en personlig och proffsig servicekänsla."Fam. Axelsson Nordh


"Vill du ha en helt fantastisk, lätt och rolig fotografering? Då är det Jenny du ska vända dig till. Hon fotade hela vår familj under en familjefotografering ute i det fria. Allt kändes väldigt naturligt och vi hade så roligt, tiden bara sprang iväg. När fotona levererades blev vi mer än nöjda. Hon har inte bara lyckats fånga oss på bild utan hon har också lyckats fånga de där små ögonblicken som gör det så bra. Vi är verkligen supernöjda. Stort tack för en otroligt kul fotografering och fina minnen!"


Fam. Bäckhed Johansson


"Vi hade en familjefotografering med Jenny, nu när vi fått tillskott i familjen. Hon var väldig flexibel, gav tydliga råd inför fotograferingen och skapade en härlig stämning under fototillfället. Och som grädde på moset blev vi så himla nöjda med bilderna. Vi är så glada för detta minne!"

Fam. Stridsberg


"Vi gjorde en familjefotografering med vår ettåring hos Jenny. Hon hade tittat ut fina fotoplatser och tagit med sig både leksaker och snacks till lillen. Hon fick oss alla tre att se och känna oss avslappnade framför kameran. Bildleveransen gick snabbt och bilderna var sååå fina! Rekommenderas till alla!"

Det finaste man har sätter man på bordet. Eller väggen.


Svårt att välja bara fem?


Ni kan givetvis välja fler bilder, då tillkommer följande utöver paketpriset:.

 • Enstaka bild: 250 kr
 • 5 extra: 1000 kr
 • 10 extra: 1800 kr
 • Alla bilder: 3000 kr (samt en 30x40 cm print på köpet!)

Fysiska fotoprodukter


Jag hjälper er gärna med högkvalitativa utskrifter och förstoringar, t.ex:

 • Fine-art-prints
 • Monterade väggförstoringar
 • Hållbara fotoalbum

Mer info kommer i samband med din bokning.

Vanliga frågor och svar

Hur går fotograferingen till?

Vi möts upp på en i förväg bestämd plats, pratar igenom upplägget och jag dubbelkollar era önskemål.

Jag pratar med er mycket under fotograferingen, leker och skojar med barnen, peppar er och visar hur bilderna blir emellanåt. Ni får kanske uppdrag i form av att busa, leta blommor eller kramas.

Mitt mål är att ni ska känna er avslappnade och bekväma och att ni ska gapskratta minst en gång!

Var och när sker fotograferingen?

Jag utgår från Linköping, men kan ta mig till andra platser i mån av tid och mot reseersättning.

För utomhusfotograferingar har jag fina platser i Linköpingstrakten och runt Sturefors som jag gärna rekommenderar. Om ni ni någon särskild plats i åtanke kör vi såklart på det.

Fotograferingar utomhus sker helst 1-2 timmar före solnedgången (klockslag skiftar alltså under årets lopp) på grund av att ljuset är som bäst då. Men givetvis kan vi anpassa det efter barnens dygnsrytm och energinivåer.

Jag kan även komma och fotografera er i ert hem. Då är tiden lite mer flexibel, men även här brukar ljuset bli bäst när solen ligger lågt på himlen, alltså nära soluppgång eller -nedgång.

Vad ska vi ha på oss?

Det viktigaste är att ni klär er så att ni känner er bekväma och fina! Jag jag har ändå några tips som kan höja bildernas visuella värde:
- Undvik mönster med stora kontraster
- Undvik stora blaffiga loggor/märken
- Försök hålla er till dova, naturnära färger (som grått, brunt, svart, vitt, beige, ljusgult samt dova grönt, blått och orange).

Klä er varmt om det är kallt ute - gärna lager på lager och underställ. Jackor och overaller kan bli lite bylsiga - ta gärna med stickade tröjor och koftor istället. Om det är snöigt rekommenderar jag ljusa färger så att det inte blir för starka kontraster mot den vita omgivningen.

När och hur får vi våra bilder?

Inom 3 veckor från fotograferingen får ni ett urval bestående av cirka 20-25 bilder i ett digitalt galleri. I lugn och ro väljer ni ut era favoriter genom att hjärt-markera dem och sedan skicka in er lista till mig.

När slutfakturan är betald färdigställer jag era valda bilder och levererar dem som digitala filer i två olika upplösningar i ett nytt webbgalleri inom en vecka. Från detta galleri kan ni ladda ner alla bildfilerna till den eller de enheter ni vill spara bilderna på.

Om ni valt att köpa till fysiska produkter som förstoringar eller fotobok, dröjer leveransen av dessa ytterligare några veckor.

Kostar det extra att boka om?

Om det regnar, är storm, eller någon av oss blir sjuka bokar vi såklart om till en ny dag, utan extra kostnad.

Redo att investera i minnen?

.

Skicka bokningsförfrågan här, och berätta mer om era tankar.

OBS! Jag har ett begränsat antal fotograferingstider, så hör av dig i god tid. 🖤

Jag sms:ar när jag skickat mitt mailsvar.

Genom att skicka in detta formulär godkänner du hantering av dina personuppgifter i enlighet med min integritetspolicy.

Bokningsvillkor hittar du här.