Bröllopsfotografering i Östergötland


En bröllopsfotografering dokumenterar en av de viktigaste händelserna i ert liv, och adderar till dagens högtidlighet.


Genom att fånga er glädje, nervositet, kärlek, och alla känslorna däremellan, får ni bilder som inte bara visar hur fina ni var denna dag, utan ni får också en tidsmaskin som kan ta er tillbaka till den här dagen när ni vill.

Jag tar livfulla bilder med fokus på vad jag tror ni kommer vilja minnas mest.

Min filosofi

Jag gifte mig med min älskade Martin år 2016. Vi hade inte något pampigt bröllop, men vi gjorde det personligt och speciellt för oss. Då var jag inte själv fotograf, men anade att bilder från den här dagen skulle bli viktiga för oss. Så vi valde att prioriterade att boka en riktig bröllopsfotograf vars stil vi gillade.


Idag kan jag med handen på hjärtat säga att det var det bästa valet vi gjort. Vår fotograf förevigade våra minnen från vår fantastiska dag så att vi kan återuppleva den när vi vill.


Därför ser jag det lite som mitt kall att med mina bröllopsbilder fånga de känslor som är så närvarande under en bröllopsdag. Så att ni, precis som jag, kan få lyxen att se på bilderna om 40 år och fortfarande förnimma den där nervositeten, glädjen och kärleken igen. Hoppas jag kan få göra det för er!

Ord från tidigare brudpar

"Vi är så glada att Jenny var med och förevigade vår bröllopsdag. Hon fick med så fina ögonblick och så mycket känsla i bilderna. Hon var väldigt lugn och det var skönt för oss pirriga själar. Hon fick med detaljer i bilderna som vi inte ens visste gick att få med! Det är så fint att ha att se tillbaka på i efterhand.
Vi rekommenderar henne varmt!"

– Carolin & Johan

Många viktiga ögonblick


Ett bröllop har många programpunkter som alla hjälper till att skapa er stora dag. Här är några exempel på de vanligaste. Jag hjälper er att föreviga era viktiga moment, samt händelser och känslor däremellan.

Förberedelser

Stor del av dagen går åt till att göra er i ordning och och fixa med de sista detaljerna. Foton från denna stund fångar spänningen.

First look

Att se sin partner i sin bröllopsutstyrsel kan väcka starka känslor. Ni får också en stund att landa och bara ta in att dagen äntligen är här.

Porträtt

Avsätt tid för kärleksfulla porträtt. Jag ser till att hitta en bra plats och gör mitt yttersta för att ni ska känna er lugna och bara lyckliga.

Brudfölje/gruppfoton

Se till att ta fina och roliga bilder med ert brudfölje. Eller varför inte med familjen, släkten eller kanske alla gästerna på en gång?

Vigsel

Bröllopets höjdpunkt. Självklart ska ni se till att professionellt föreviga när ni säger ja till varandra och tar er första kyss som äkta makar.

Mingel

Kramarna ni får efter vigseln är några av dem mest genuina som finns. Därefter har ni kanske ett mingel med lekar eller häng innan middagen.

Middag

En bröllopsmiddag handlar sällan om maten. Känslofyllda tal, uppträdanden och lekar - det är mycket att ta in och minnas.

Golden hour-porträtt

Bästa tiden för magiska porträttbilder är när solen står som lägst på himlen. Mitt råd är att smita iväg en stund och göra detta – ni kommer inte ångra er.

Fest

Solen har gått ner och det är dags för er första dans. Se till att få den, och kommande partystämning, fångad på ett professionellt sätt.

Mina bröllopspaket

Ingår i alla paket

  • Planeringsmöte
  • En digital bröllopsguide med tips och inspiration
  • Tjuvkik: 5 bilder levererade inom 72 timmar från bröllopet
  • Bildhantering och redigering
  • Digital leverans av era bilder i två upplösningar för webb respektive utskrift, i ett vackert galleri som kan delas med släkt och vänner
  • Reseersättning inom 10 mil från Linköping

Pion

8 timmar


– Paketet för er som vill föreviga det mesta; från förberedelser till middag.

– Ca 400 bilder.

En 30x40 cm fine art print ingår.

– Exklusivt fotoalbum ingår (värde 4000 kr).

 

 

24 000 kr

Dahlia

5 timmar


– Passar för 3-4 moment, t.ex förberedelser, porträtt, vigsel & mingel.

– Ca 250 bilder.

– En 30x40 cm fine art print ingår.

 

16 000 kr

Syren

3 timmar


– Passar för 2-3 moment, t.ex porträtt och vigsel.

– Ca 150 bilder.

– En 30x40 cm fine art print ingår.

 

 

10 000 kr

Alla paket avser sammanhängande timmar.

Ord från tidigare brudpar

"Jenny - du följde med som andrefotograf på vår bröllopsdag. Det var då vi träffade dig för första gången, precis då när allt var som allra mest nervöst och pirrigt. Du var lugn och lyhörd och fotade oss på samma vis. Du fångade bilder där och då - just precis de där viktiga ögonblicken oss två emellan. Du har fångat bilder där vi kan se tillbaka på våra nära och käras genuina uttryck, leenden och tårar och njuta av mingelbilder som vi inte ens visste fanns. Tack för att du följde med på vår dag och att du givit oss så fina bilder."

– Felicia & Fredrik

Hur går det till?

📆

1. Bokning


Skicka er förfrågan via formuläret längst ner på sidan. Ert datum spikas i och med betald bokningsfaktura, som utgör hälften av paketpriset.

📝

2. Planeringsmöte


Vi träffas, antingen över en kopp kaffe i Linköping, eller online via videomöte, lär känna varandra och pratar igenom visioner, planer och önskemål. Mötet går även att ha innan bokning.

💒

4. Bröllop


Några veckor innan bröllopet har vi ett möte till för att kolla av körschemat och eventuella ändringar. Under bröllopsdagen ska ni bara ha kul och njuta av dagen, jag löser allt med bilderna!

💝

5. Bildleverans


Inom 72 timmar får ni en tjuvkik på några av bilderna som ni t.ex kan dela på sociala medier. Inom 5 veckor får ni ett nedladdningsbart webbgalleri med alla era bilder, redigerade och klara, som ni även kan dela med nära och kära.

🖼️

6. Beställ produkter


Välj ut vilka bilder ni vill ha till de fotoprodukter som ingår i ert paket, och välj vilka ytterligare professionella produkter ni vill ha. Allt för att ni ska kunna återuppleva er bröllopsdag även många år efter att dagen ägt rum.

Bröllop jag fotograferat


Klicka för att se fler bilder från respektive bröllop.

Ord från tidigare brudpar

"Vi är så glada att Jenny var med och fotade vår stora dag! Redan vid första mötet fick hon oss att känna oss trygga och än mer förväntansfulla. Hon var väldigt mån om att fotograferingen skulle bli precis så som vi önskade och kom med bra idéer och förslag på bland annat fotoplatser och upplägg. Tack vare henne kände vi oss hela tiden trygga och naturliga framför kameran och vi har nu fantastiska bilder som minne för livet."

– Ebba & Martin

Det finaste man har sätter man på bordet. Eller väggen.


Fysiska fotoprodukter


Jag hjälper er gärna med högkvalitativa utskrifter och förstoringar, t.ex:

  • Fine art prints
  • Kompletta tavlor
  • Lyxiga fotoalbum

Mer info kommer i samband med din bokning.

Vanliga frågor och svar

Tänk om vi är jättenervösa och stela?

Det är HELT normalt att känna sig nervös eller stressad på sin bröllopsdag. Det är snarare regel än undantag. Jag är väldigt mån om att ni ska känna er så avslappnade ni kan och därför bokar jag alltid in ett planeringsmöte där vi får lära känna varandra och har möjlighet att prata igenom eventuella farhågor.

Jag har också stenkoll på schemat och klockslag, och försäkrar er ständigt om att ni inte har något att oroa er för, att jag har koll och att ni bara ska försöka passa på och njuta av den här dagen medan den varar.

Jag pratar med er mycket under fotograferingen, peppar er och visar hur fina bilderna blir emellanåt. Ni får kanske uppdrag i form av att pussas, leka Titanic eller dansa. Eller bara stå och ta in känslan.

Vad händer om det blir regn?

Vilken tur, då får ni ett lyckligt äktenskap! ;) Skämt åsido, men faktum är att regn innebär mjuka, fina skuggor och dramatiska, häftiga himlar vilket är väldigt tacksamt för mig som fotograf.

Om ni inte vill bli blöta kan vi ta porträttfotona under något närliggande tak eller inomhus, t.ex i kyrkan eller annan närliggande lokal, och jag har också specialbeställda bröllopsparaplyer vi kan använda för utomhusbilder. Med andra ord, vi löser det!

När borde vi boka bröllopsfotograf?

Jag rekommenderar att ni bokar bröllopsfotograf så tidigt som möjligt, gärna ett år i förväg. Risken är annars att den fotograf ni gillar blir uppbokad ert datum.

Får vi skriva under ett avtal?

Ja, jag skriver alltid avtal med bröllopskunder för både er och min säkerhet och så att vi alla vet vad som gäller. Det signerade avtalet bekräftar er bokning och ger båda parter vägledning och trygghet om något oväntat eller oönskat skulle inträffa under vägens gång.

När sker betalningen?

50% av paketavgiften betalas i bokningsavgift, dvs som en handpenning i samband med att bokningen görs. Detta bekräftar och låser ert datum. Resten betalas efter bröllopet, när bilderna är levererade.

Hur läggs timmarna upp och behöver du få mat?

Ni bestämmer när jag ska fota er, men tänk på att timmarna måste vara sammanhållna och inte går att dela upp med en paus mitt i. Det vill säga,. om ni bokar 5 timmar och vill att jag börjar kl. 13:00 så jobbar jag fram till kl. 18.00. Något toalettbesök eller mindre pauser för vätska eller energi kan jag behöva göra - jag timar in det så att det inte stör i sådana fall.

Om det skulle ske oväntade förseningar och ni gärna vill att jag stannar längre, så går det såklart bra och priset för det är i sådana fall förbestämt i och med vårt avtal.

Om ni bokar mig 8 timmar eller mer önskar jag gärna få lite mat. Smidigast är om jag äter samtidigt som er eller möjligtvis strax innan middagen (beroende på körschemat).

Tillkommer kostnad för resa och boende?

Reseersättning ingår inom 10 mil från Sturefors. För resesträcka utöver det, tillkommer en kostnad på 50 kr/milen (gäller körda mil - tur och retur).

Om bröllopet sker mer än 20 mil från Linköping och ni bokar 8 timmar eller mer, tillkommer kostnad för boende. Mer information får ni i samband med er bokningsförfrågan.

Vi vet inte hur många timmar vi vill ha!

Ingen fara! Det går bra att boka ett paket med ett lite lägre antal timmar nu, och sedan välja att uppgradera det senare. Det är alltid svårt att veta långt i förväg hur körschemat kommer se ut och vad ni kommer vilja prioritera att föreviga, men jag agerar gärna bollplank och stöttar er längs vägen.

Ord från tidigare brudpar

" STORT TACK för underbara bilder! 😍 Dom kommer vi ha mycket glädje av när vi vill titta tillbaka på vår magiska dag.
Vi önskar dig all lycka till, brudparen som väljer dig kommer bli så lyckliga som får ha dig som fotograf och få så fina foton. Vi är så glada att du var med på vår bröllopsdag."

Therese & Oskar 

Redo att investera i minnen från ert livs dag?

.

Är du det minsta intresserad? Fyll i formuläret och berätta mer om era bröllopstankar. Jag har begränsat med tider som går åt snabbt.

Här är min bokningsstatus för sommaren 2024:

MAJ 2024

2 tider kvar

juni 2024

Fullbokad

Juli 2024

1 tid kvar

Augusti 2024

Fullbokad

Jag sms:ar när jag skickat mitt mailsvar.

Genom att skicka in detta formulär godkänner du hantering av dina personuppgifter i enlighet med min integritetspolicy.

Bokningsvillkor hittar du här.