Två barn sitter på huk i en blomodling.
Fotograf Jenny Widén med sin kamera.

Mina söta barn

Jag och min bebis

 

Jag fascineras av det storslagna, inspireras av det enkla och brinner för berättandet.

 

En selfie av ett brudpar.
En kvinna sticker fram huvudet bakom profilprodukter.

Gift sedan 2016!

Är även kommunikatör på LiU

Jenny: Mamma, storyteller & fotograf


Jag föddes 1988 på den östgötska schlätten och har sedan dess alltid älskat bastubad, sötsaker och att skapa. I början ägnade jag mig främst åt kladdiga teckningar, men med åren har jag utforskat allt från teater, dans och cello till skrivande, design och fotografi.


Jag har alltid fascineras av det storslagna i livet, som rymden, vetenskapen och mänsklighetens historia. Inspirationen kommer dock oftast från de små sakerna - det vardagliga som kan verka obetydligt, som en fladdrande gardin eller en ny rynka över ögonbrynet. Att skapa något vackert och meningsfullt av det lilla har blivit en av mina största passioner.


Under större delen av mitt yrkesliv har jag jobbat med kommunikation och marknadsföring, och det är nog ingen tillfällighet. Mitt yrkesval har låtit mig kombinera min kreativitet med att förmedla budskap och berätta historier.


Kameran, den har egentligen funnits med i bilden ända sedan de första digitalkamerorna kom (japp, jag är gammal), men eftersom jag ofta hade professionella fotografer runtom mig, prioriterade jag aldrig att försöka bli riktigt bra. 2017 kom min son Malte, och då blev det plötsligt kritiskt läge. Hans barndom bara skulle förevigas, och systemkamerans manuella läge bara skulle bemästras. Sagt och gjort! Även om det har blivit många gigabyte sedan dess är jag väldigt glad över de små ögonblicken för förevigats, som hur han luktade på sin snuttefilt när han var trött, eller hans tindrande ögon vid ett riktigt bra koj-bygge.


Fyra år senare föddes min dotter Signe, och under min mammaledighet med henne tog jag äntligen steget att börja fotografera andra familjer och starta eget företag. Sedan dess har jag bara kört på och fotograferar nu även bröllop och annat skoj. Jag älskar det verkligen och hoppas att jag kommer kunna fortsätta. Länge.

Snabba fakta


Jag brinner för: Rättvisa, feminism, klimatet, barn och skratt!

Min bildstil: Dokumentärt, modernt, livfullt, varmt.

Min familj: Gift med Martin sedan 2016, är mamma till Malte, född 2017, och Signe, född 2021.

Bor: I Sturefors, lite utanför Linköping

All-time favoritlåt: It takes a fool to remain sane, med The Ark

Favoritfilm: Sagan om ringen-trilogin

Favoritgodis: Jordnötsruta

Utbildning: En kandidat i Grafisk design och kommunikation och sedan blandade kurser i bl.a medie- och kommunikationsvetenskap, beteendevetenskap, att bygga varumärken, projektledning och fotografi.

Day job: Kommunikatör vid Linköpings universitet

Fotograferar med: Sony (och lite Fujifilm)

Favoritobjektiv: 50 mm, F1.4

En familj med två små barn och två vuxna sitter på en filt och håller om varandra.

Jag och min fina familj. Foto: Hanna Forsberg

Följ mig på Instagram
@jenny.widen.foto